Standaard en & Sustainability

Het Better Cotton Initiative (BCI) — een wereldwijde organisatie zonder winstoogmerk — is het grootste duurzaamheidsprogramma voor katoen ter wereld. BCI bestaat om de wereldwijde katoenproductie beter te maken voor de mensen die het produceren, beter voor het milieu waarin het groeit en beter voor de toekomst van de sector. BCI heeft als doel de katoenproductie wereldwijd te transformeren door Better Cotton te ontwikkelen als een duurzame mainstream grondstof.

En er is meer. We wilden niet alleen eerlijk en duurzaam katoen, maar wilden ook dat onze naaisters en stoffensnijders (sommige in Portugal en sommige in de FE) blij waren met het maken van onze/jullie geweldige basics. Dus zorgden we ervoor dat ze voor de FE lid waren van Business Social Compliance Initiative (BSCI) zorgt ervoor dat iedereen tevreden is.

Laatste audit juli 2019

Wat doet BSCI?

Het Business Social Compliance Initiative (BSCI) is een toonaangevend beheersysteem voor de toeleveringsketen dat bedrijven ondersteunt bij het stimuleren van sociale naleving en verbeteringen binnen de fabrieken en boerderijen in hun wereldwijde toeleveringsketens. BSCI implementeert de belangrijkste internationale arbeidsnormen ter bescherming van de rechten van werknemers, zoals verdragen en verklaringen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), de leidende beginselen van de Verenigde Naties (VN) inzake bedrijfsleven en mensenrechten en richtlijnen voor multinationale ondernemingen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Wat is Sedex?

Sedex is een organisatie zonder winstoogmerk die streeft naar het verbeteren van ethische en verantwoorde zakelijke praktijken in wereldwijde toeleveringsketens. Sedex staat voor Supplier Ethical Data Exchange, een online systeem waarmee leveranciers gegevens over ethische en verantwoorde praktijken kunnen bijhouden en deze informatie met hun klanten kunnen delen.

Laatste audit augustus 2020

We gebruiken Long Staple American Yarn, wat is de reden?

Wat is de reden dat katoen met lange en extra lange vezels zo wenselijk? Hoe langer de katoenvezel, hoe sterker, zachter en duurzamer de resulterende stof.

Waarom zijn onze geweldige T-shirts voorgekrompen vraag je je af.

De reden dat het duurdere "voorgekrompen" katoen niet krimpt in de droger, is vanwege een proces dat plaatsvindt tijdens de afwerkingsprocessen van de stof. Hierdoor keert de stof in feite terug naar zijn natuurlijke staat voordat het kledingstuk wordt genaaid. Bij ons katoen krijg je een maximale krimp van 3% terwijl de goedkopere merken die er zijn tot 10% kunnen krimpen. Dat is eigenlijk een hele maat!

Dus waarom gekamd katoen?

Gekamd katoen is een zachtere versie van gewoon katoen, gemaakt door de katoenvezels te behandelen voordat ze tot garen worden gesponnen. Omdat gekamd katoen meer werk vereist en resulteert in een hogere kwaliteit, zachtere en hardere stof. Daarom!